Downloads

Als u uw foto als digitaal bestand bestelt, ontvangt u direct na betaling de link naar het bestelde fotobestand. U kunt nu de bestelde foto downloaden. De fotograaf kan het bestand op verschillende manieren beschikbaar maken. Dit heeft te maken met wat u na het downloaden wel en niet met het bestand mag doen. We kennen standaard drie verschillende variaties.

Origineel bestand voor eigen gebruik

U ontvangt het digitale bestand in hoge resolutie voor uw eigen archief. U kunt het onbeperkt voor uzelf gebruiken. Denk hierbij aan het opnemen in een fotoboek of er zelf één of meerdere fotoproducten van bestellen. 

Auteursrecht
Omdat de fotograaf de auteursrechten van de foto bezit, mag u de foto alleen privé gebruiken en dus alleen plaatsen op uw persoonlijke social media pagina. Wilt u hem zakelijk publiceren of de foto zakelijk delen via uw website of social media, dan is daar toestemming van de fotograaf voor nodig.

Download voor webgebruik

Het bestand heeft een maximale afmeting van 800 pixels (lange zijde) en is daardoor geschikt voor gebruik op uw website of om te delen via e-mail of social media. Het bestand is niet geschikt om af te drukken.

Auteursrecht
Omdat de fotograaf de auteursrechten van de foto bezit, moet u de fotograaf om toestemming vragen om de foto zakelijk te mogen gebruiken. Denk daarbij aan het publiceren op uw zakelijke website. Neem vooraf contact op met de fotograaf om dit af te stemmen. U mag de foto wel privé op uw eigen social media pagina plaatsen. 

Origineel bestand rechtenvrij

U ontvang het originele fotobestand in hoge resolutie. Bij het aanschaffen van een rechtenvrije foto heeft u toestemming om deze te publiceren in print, te gebruiken op een website of te delen via social media.